Programma algemeen

Inhoudelijk programma
In de lezingenruimte van Design District kunnen bezoekers lezingen, presentaties, discussies en tours bijwonen. De inhoud wordt verzorgd door het Center for People and Buildings (woensdag 7 juni), de Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten (Donderdag 8 juni) en Facility Management Nederland (Vrijdag 9 juni). De lezingen zijn voor zowel leden als niet-leden, en gratis toegankelijk! Het volledige programma vind je HIER.

Hotel at Home Year Event
Hotel at Home is een netwerkplatform dat stakeholders uit de Hotelbranche samenbrengt om van gedachten te wisselen, onderling zaken te doen en kennis te delen. Tijdens het Year Event brengt Hotel at Home een grote diversiteit aan beslissers samen; van architect tot projectinrichter, van General Manager tot investeerder. Drie sprekers, waaronder trendwatcher Herman Koning, maken je wegwijs in de unieke combinatie van Design & Hospitality. HIER lees je meer over het programma en de sprekers, en HIER kan je je aanmelden voor het event.

Off Site programma
Verschillende locaties in Rotterdam openen 7-8-9 juni speciaal de deuren voor bezoekers van Design District. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij DOEN, een ontwerpstudio, designshop en galerie in één, in het oude postkantoor van Kralingen. HIER vind je alle Off Site locaties op een rij.

Rondleidingen door de Van Nelle Fabriek
De unieke Van Nelle Fabriek uit 1931 is hét monument van het Nederlands modernisme. Wereldberoemd vanwege het progressieve ontwerp waardoor lucht, licht en ruimte een nieuwe betekenis kregen in de architectuur. In 2014 voltooide UNESCO de internationale erkenning van dit bijzondere gebouw door toekenning van de werelderfgoed-status. Tijdens Design District kan je met ervaren Van Nelle-gids door en rondom de fabriek lopen, en kom je in een uurtje veel te weten over dit baanbrekende ontwerp van internationale betekenis. Gratis voor bezoekers, 12.00 – 14.00 – 16.00 uur, vol=vol.

Designer District
Behalve de grote namen, zijn er ruim 20 beginnende en/of zelf-producerende ontwerpers en ondernemingen op het Designer District te vinden. Weer veel nieuwe namen dit jaar! Je vindt het Designer District in de Tabaksfabriek, vanaf het terras langs de raamzijde.

Willem de Kooning Academie
Terug in Rotterdam, dan kan de Willem de Kooning Academie niet ontbreken! De jonge, ondernemende studenten van de Academie met hun ‘Business Stations’ ontmoet je in de lange gang naar het Distributiecentrum.

HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur
Het Hout- en Meubileringscollege laat het werk zien van jong talent in een bijzondere presentatie tussen de stellingen van het oude Distributiecentrum (hal 2). Zorg dat je dit niet mist!

Buiten District
Vanuit de Serre kan je de mooie tuin van Design District bereiken, waar ongeveer 10 deelnemers hun nieuwste buitenmeubilair presenteren. Met een lekker zonnetje en uitzicht op de monumentale fabriek is het hier goed toeven!

Tearoom
Het is even een klim, namelijk 9 verdiepingen omhoog, maar dan zie je wel het mooiste gedeelte van de Van Nelle Fabriek, namelijk de Tearoom. De Tearoom is de glazen koepel op het dak. De directie van Van Nelle heeft deze Tearoom vroeger laten bouwen om gasten te imponeren met het geweldige uitzicht. En dat uitzicht is er natuurlijk nog steeds! Je ziet de indrukwekkende skyline van Rotterdam en bij helder weer kijk je zelfs tot Den Haag. Maar dat niet alleen; je vindt er ook de presentatie van Lande en Interstuhl!

Lekker eten en drinken
Op Design District vindt je in elke hal een bar en terras waar je terecht kan voor goede koffie, wat fris of een borrel, soep, broodjes, taart of iets anders lekkers. Bij goed weer opent ook een barretje buiten.