District Awards 2017

Jury District Awards 2017
Mary Hessing – Oprichter en Creative Director WOTH
Hans Topée – Eigenaar de Werkplaatsfabriek en voorzitter expertgroep Vastgoed van de toekomst FMN
Floris Schoonderbeek – Ontwerper en Art Director Weltevree
Desiree de Jong – Art Director Moooi

De 1e prijs is voor het Italiaanse Tubes radiatori voor hun radiator Rift ontworpen door Ludovia en Roberto Palomba met Matteo Fiorini. Waar veel verwarmingen juist hun best doen niet gezien te worden en wegmoffelen de norm is, wordt hier gekozen om de verwarming een hoofdrol in (bad)kamer te laten spelen. Het modulaire systeem overtuigde de jury ook dankzij de mogelijkheid de elementen verticaal toe te passen. In combinatie met plankjes en haken krijgt de verwarming nog meer functies.

De 2e prijs is voor het verlichtingssysteem Infra- Structure van Flos door Vincent Van Duysen. Een prachtig innovatief systeem dat het probleem van kabelgoten en industriële plafonds juist onderdeel heeft gemaakt van de oplossing. Het matzwarte lijnenspel werkt sculpturaal en ruimte-beschrijvend en is met het magnetisch kliksysteem flexibel. Mooi dat er met verschillende armaturen heel uiteenlopende effecten gecreëerd kunnen worden.

Not Only White wint de 3e prijs met de wastafel Aim door Joost van der Vecht. Een wasbak die herinnert aan een iconische bak ergens in een kamertje van je geheugen. Aim is vormgegeven nostalgie naar het hier-en-nu gehaald. Een overtuigend ding qua vormentaal, touch en afwerking. On-Hollands.

De jury kende twee nominaties toe. Een nominatie voor het ruimtelijk akoestisch object Kobalt van Fields door Marjan Veltkamp. Dit merk wordt bestierd door een dame die bezield is met haar werk en de kwaliteiten dan ook zeer overtuigend over het voetlicht kan brengen.

De andere nominatie was voor de EPS Stove van Klaas Kuiken voor Tuttobene. Een houtkacheltje gemaakt met de moeilijke lost foam casting technique. De jury was verrast een dergelijk klein ruig kacheltje op een beurs voor de projectmarkt aan te treffen.

Het niet ingezonden ontwerp Current Currents van VanTot via Tuttobene verdiende een wildcard. Het modulaire licht gordijn van Esther Jongsma en Sam van Gurp benadert de perceptie van licht en elektriciteit op een heel andere manier. De ingenieuze toepassing van lage voltages zijn maatgevend voor het ontwerpproces en de vormgeving.

De beste stand  was deze editie van DUM. Zij zetten een doeltreffende totaal-presentatie neer waarin kleur, vorm en verhaal als vanzelf tot één geheel samenkomen. We zien een voorbeeld van een stand die precies gaat, waarover de stand moet gaan! De kernwaarden van product, merk en kwaliteiten komen bij elkaar. Fris, jong, vrolijk en zo min mogelijk ruis.